Missie

 

 

Missie

De FUN Foundation heeft als missie om de leefomstandigheden van de kinderen in de Gambiaanse dorpen Aljamdu en Salikenni te verbeteren op het gebied van Educatie, Gezondheidszorg en Sport.

Wij willen dit realiseren door een basisschool, een medische kliniek en een sportveld te bouwen. Zo willen wij de jeugd in een van de armste regio’s in Gambia een toekomst en plezier geven.

Basisschool

Educatie is voor kinderen cruciaal in hun ontwikkeling. In Gambia geldt geen leerplicht en nu moeten de kinderen uit de dorpen minimaal veertig minuten lopen om naar school te kunnen. Dit is in de hitte niet te doen wat als gevolg heeft dat bijna alle kinderen geen onderwijs volgen. Het bouwen van een basisschool in de directe omgeving is pure noodzaak om de kinderen een toekomst te kunnen bieden.

Medische kliniek

De bewoners van de dorpjes hebben nauwelijks toegang tot goede gezondheidszorg. Op dit moment vergt een bezoek aan de dichtstbijzijnde EHBO-post een autorit van een half uur over een slecht begaanbare weg.

De nieuwe medische kliniek wordt voorzien van een slaapzaal met tien bedden. De leiding zal in handen zijn van onze Gambiaanse arts dr. Isaac Jabang. Nederlandse artsen zullen de benodigde kennis aan de lokale hulpverleners overdragen.

Sportveld

Sporten is niet alleen goed voor het plezier en de gezondheid van jongeren. Het geeft hen ook de kans zich verder te ontwikkelen in hun sociale vaardigheden en hun zelfrespect te vergroten.

In de huidige situatie spelen kinderen voetbal op een zandvlakte wat is bezaaid met stenen. Een erbarmelijke ondergrond om op te kunnen spelen. Een reden waarom kinderen het steeds minder doen.

Omdat sport zoveel betekent voor kinderen willen wij een sportveld aanleggen waarop zij zorgeloos plezier kunnen maken en zich kunnen ontwikkelen.