Wie zijn wij

De FUN Foundation heeft als missie om duizenden Gambiaanse kinderen van 8 tot 18 jaar een beter leven te bieden. De stichting richt zich daarbij met name op jongeren in Aljamdu, een van de armste regio’s van het West-Afrikaanse land. Oorspronkelijk bood de FUN Foundation de kinderen sportvelden, voetbaltrainingen en voetballen, doelen, tenues en andere materialen aan: sport haalt de jongeren uit hun isolement en geeft hun de kans zich verder te ontwikkelen en hun zelfrespect te vergroten.

Al snel werd echter duidelijk dat de primaire behoeftes van de bevolking elders lagen. De FUN Foundation heeft nu als voornaamste doel om scholen en klinieken in de regio te realiseren. Educatie is voor kinderen cruciaal in hun ontwikkeling. In Gambia geldt geen leerplicht en nu moeten de kinderen uit de dorpen nog minimaal veertig minuten lopen om naar school te kunnen. Het bouwen van een basisschool in de directe omgeving is pure noodzaak om de kinderen een toekomst te kunnen bieden.

Samen met onze oorspronkelijke activiteiten op sportief gebied hopen wij zo bij te dragen aan de sociale cohesie in en de economische vooruitgang van de dorpen waar we als stichting actief zijn.

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar ons beleidsplan en andere downloads.

 

 

FUN Foundation Beleidsplan 2016- 2020 Download
FUN Foundation Begroting 2018 Download
FUN Foundation Jaarrekening 2017 Download
FUN Foundation Begroting 2016 -2017 Download
FUN Foundation Bouwtekening school Download
FUN Foundation Bouwtekening toiletten schoolgebouw Download